Lawrence Houston Martin, Dipl. Massageterapeut, Reflexolog

Foto 2015-11-16 11 32 13Jag har arbetat 11 år som massageterapeut. 8 av dessa  inom företagsfriskvård och tidigare 4 år inom SPA industrin. Jag arbetar till mestadels mot företag men reserverar fredagar till att vara här på Atlaspraktiken.

Jag arbetar med rehabiliterande massage. Ofta känd som Klassisk Svensk Massage. Metoden motverkar och förebygger muskel- och ledrelaterade besvär genom djupvävnadsarbete, stretching, triggerpunktsstimulering, samt den muskelspänningslossande tekniken känd som Strain & Counter-Strain.

Som komplement använder jag även reflexologi (zonterapi). Antingen blandat med massage, eller för att behandla mer komplexa problem som massagen inte är lika effektiv för att åtgärda. Reflexologins bredare spektrum Gör den till en väldigt fascinerande arbetsmetod. Något som jag brukar kalla för ’helkroppsbehandling via fjärrkontroll’.

Trots behandlingars verkan så tror jag att den mest avgörande faktorn för långsiktig hälsa utgörs av regelbundna goda vanor. En del av mitt arbete är att handskas med det befintliga problemet. En annan del är god rådgivning. Det för att förhoppningsvis inspirera mina klienter att inte upprepa samma misstag. Jag ser hellre att de kommer tillbaka i förebyggande syfte.

Privat försöker jag vara ett föredöme och hålla mig i gott skick genom regelbunden kroppsviksträning, kampformer och medveten kosthållning. Men min stretchdisciplin behöver nog bättras på lite.